bg-leaves-left
bg-leaves-right

IPM Bosna i Hercegovina

Najbolji proizvodi iz prirode koje preporučuje Institut za prirodnu medicinu

grlo

Grlo

Biljna formula za krajnike i grlo u vidu spreja

Dejstvo: Pomaže kod prehlade i gripa, uklanja štetne mikroorganizme iz grla.

Sastojci: Ehinacea (Echinacea purpu­rea), beli luk (Allium sativum), ljuta aleva paprika (Capsicum annuum), nana (Mentha x piperita)

Količina: 50 ml

CENA: 15 KM

Detaljne informacije o proizvodu:

Formula za grlo predstavlja mešavinu biljaka koje uništavaju štetne mikroorganizme u ustima i grlu, smiruju upalu, podstiču cirkulaciju i pojačavaju rad imunog sistema. Veoma je koristan kod gripa, prehlade, angine, bolova pri gutanju i upale ždrela. Koristi se u vidu spreja.

Biljke koje se koriste u ovoj formuli su sledeće:

Ehinacea je verovatno najjači stimulator imunog sisitema koji je pronađen u prirodi. Jedinjenja iz ove biljke direktno stimulišu proizvodnju leukocita, interferona i interleukina poboljšavajuči tako svaki aspect imunog odgovora. Osećaj trnjenja i peckanja u ustima takođe potiče od njenih jedinjenja i znak su pobude receptora i krajnika.

Beli luk predstavlja najbolji prirodni antibiotik, koji uništava kancerogene i masne ćelije. Njegov jak ukus i miris potiču od njegovih sumpornih jedinjenja koja uništavaju sve mikroorganizme, čiste jetru i krv, podstiču iskašljavanje i čišćenje pluća.

Ljuta paprika. Pored belog luka ova biljka ima ključnu ulogu u svim procesima oporavka. Uloga ljute paprike jeste da poveća dotoka krvi u sve delove tela, čime se podstiče efikasnija borba imunog sistema.
Osećaj pečenja i temperature koji ona izaziva predstavlja deo procesa oporavka u kome kapsicin odstiče ćelije imunog sisitema u jaču borbu protiv neprijatelja.

Ulje mente ima moćna lekovita svoj stva i širok spektar primene. Svojim isparljivim jedinjenjima ubija bakterije, smiruje tkivo, osvežava dah i otvara bronhije. Koristi se i kod upalnih procesa na koži, glavobolje, poboljšanja apetita i dr.

Način upotrebe: Nekoliko puta dnevno, po par puta poprskati grlo. Promućkati pre upotrebe.

Čuvanje: Na sobnoj temperaturi, na tamnom mestu, van domašaja dece.

Rok trajanja: Neograničeno.