BiH ipmBiH
bg-leaves-left
bg-leaves-right

IPM Proizvodi

Najbolji proizvodi iz prirode koje preporučuje Institut za prirodnu medicinu

Čišćenje organizma

Program za čišćenje organizma:

Program čišćenja organizma zasniva se na korišćenju ceđenih sokova i sirove biljne hrane, kao i uzimanju biljnih preparata (tinktura i čajeva).

Preporučujemo da pročitate knjigu „Čudo izlečenja“ i da živite u skladu sa tim principima, kao i da primenite navedeni program čišćenja i jačanja organizma.

To znači da biste trebali da uradite:

1) 5-10 dana svake večeri čišćenje creva korišćenjem formule Creva 1, a preko dana korišćenjem formule Creva 2.

2) u isto vreme, 5-10 dana da budete samo na ceđenim sokovima, 2-4 litra dnevno, pije se oko 2,5 dl na svakih sat ili sat i po (vode pijete koliko zelite). Najbolji sok je 50% šargarepa, 30% cvekla, 20% jabuka. Napravite ujutru 2 litre soka i stavite u frižider, pa kad popijete, napravite novu količinu. Nakon toga prelazite na sirovu biljnu hranu. Idealno je ako možete da budete svih 30 dana na sokovima. Ako ne možete bez kuvane hrane, uzimajte i nju. Ali, što više sirovo, to bolje. Od pijenja samo sokova i vode nećete biti gladni.

3) u isto vreme, 30 dana da uzimate tinkture i čajeve za čišćenje i jačanje organizma, i to sledeće:

– Prve i treće sedmice: Detoks, Jetra-zuč i Čaj za detoksikaciju

– Druge i četvrte sedmice: Imuno tonik, Imuno plus, Bubrezi-bešika i Čaj za bubrege i bešiku

– Svih 30 dana uzimajte tinkturu Cirkulacija.

Tinkture i čajevi se piju tri puta dnevno, prema uputstvu na bočici, tako što se najpre u pola decilitra soka ili vode nakapa jedna tinktura, pa se popije, i sačeka par minuta. Onda se po istom obrascu uzima sledeća, i sve tinkture redom.

4) Treba da radite tuširanje toplom i hladnom vodom, kao što je navedeno u knjizi, a naročito na delu tela gde je oboljenje (to je dobro zbog cirkulacije). Možete sami da se masirate, ili da vas neko masira, što češće, bar tri puta dnevno, takođe zbog cirkulacije (može bilo ko da vas masira). Trebate što više da se krećete.

5) Morate da izbacite sve namirnice životinjskog porekla i sve proizvode iz prodavnice (keksevi, čokolade, sokovi, i druge stvari iz konzervi i kesa, kao i sve navodno „integralne“ proizvode). Dakle, možete da konzumirate samo vodu i hranu sa pijace (voće, povrće, žitarice, orašasti plodovi). Što više sirovo, to bolje. Ako ne možete bez prerađene hrane, mozete ponekad da uzmete neko bareno povrće (krompir pire, kuvani grašak, pasulj…), ali sirovo je najbolje dok potpuno ne ozdravite, a i posle bi bilo dobro da se što više tako hranite.

6) Kafu, cigarete, alkohol, čokolade, beli šećer, gazirane sokove ne smete ni da pomirišete, a kamoli da konzumirate.

7) Na obolela mesta treba da stavljate 15 dana obloge od ricinusovog ulja preko noći, kao i preko dana u trajanju od 5 sati. Ove obloge su jako dobre za izvlačenje otrova.

Ako koristite lekove, polako ih izbacujte kako napreduje izlečenje. Tempo izbacivanja lekova morate sami da odredite.

Ukoliko želite više detalja, kontaktirajte dežurnog lekara i nutricionistu telefonom na: +381 621622241